• This event has already taken place.
Onsdag d. 21. august 2019, Kl. 20:00 til kl. 21:00

Festivalgudstjeneste med piber og bælge

”Drones & Bellows” sørger for musikken i Tønder Kristkirke

Onsdag d. 21. august kl. 20.00 holdes der traditionen tro festivalgudstjeneste i Tønder Kristkirke. Gudstjenesten ligger aftenen før den officielle åbning af Tønder Festival og er dermed en god optakt til de skønne og musikfyldte dage, der venter både i byen og på festivalpladsen. Fordybelse før det går for sig, om man vil. I år medvirker bandet ”Drones & Bellows”, der har spillet sammen i mere end 30 år og består af dygtige musikere fra Skotland, Tyskland og Danmark. Bandet spiller en god blanding af traditionel skotsk musik og skandinaviske harmoner og rytmer, som det skal blive spændende at høre i det store kirkerum. Bandet består af Halvor Bogh, der spiller forskellige strengeinstrumenter, Anker Hintze, der spiller på forskellige percussioninstrumenter, mens Pamela Ann Naylor spiller på fløjte og sækkepibe. Desuden spiller Thomas Wieder på harmonika, concertina og guitar og Jörgen Ehlert spiller på bas, cello og guitar. ”Drones & Bellows” har en lang og festlig historie med Tønder Festival og kan i år også høres på Hagge’s Musik Pub, men det er første gang bandet medvirker i festivalgudstjenesten. I år er det sognepræst Ian Ørtenblad fra Døstrup, der står for gudstjenesten og Tønder Kristkirkes organist Steen Wrensted Jensen vil være ved orgelet. I gudstjenesten skal der blandt andet synges salmen ”Når du vil” fra 2015 af Holger Lissner, der vandt en europæisk sangkonkurrence i anledning af reformationsjubilæet i 2017 og som er oversat til flere andre sprog. Der er fri entré til gudstjenesten, hvor alle er meget velkomne til en stemningsfuld aften.

Præst: Ian Ørtenblad
Tønder Kristkirke