• Begivenheden har allerede fundet sted.
Onsdag d. 18. september 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:30

Onsdag den 18. september kl. 19.30 i Brorsonhus

"Danskernes tro gennem 1000 år"

Peter Lodberg, teologiprofessor ved Aarhus Universitet, tidligere generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, forfatter m.m.

Peter Lodberg er foruden at være forfatter til en lang række bøger om aktuelle teologiske emner også kendt for at være en dygtig og folkelig formidler.

"Tro sætter sig som spor. Den fodrer vores samvittighed og hjælper os til at finde ud af, hvad der er sandt og falsk. Men troen er ikke kun noget indre i vores sjæl, hjerte eller hjerne. Den sætter også sine aftryk i bygninger, ritualer, institutioner og landskaber. Vi kan ligefrem tale om troens geografi, troens tider og steder".

Med udgangspunkt i foredragsholderens bog fra 2016 "Danskernes tro gennem 1000 år" fører Peter Lodberg os på "en vidende og levende vandring gennem troens landskaber - dens forestillingsverden og betydning for vores historie".

"Snart viser det sig at blive en national og religiøs dannelsesrejse, for de to elementer er altid gået hånd i hånd. Fra de første vikingekonger lod sig kristne - for at forsvare sig mod tyske indtrængere - over reformationen, som gjorde Danmark protestantisk og til en egentlig stat, til 1800 - tallets store vækkelser, der formulerede begrebet nation og folk. Altid er de nye impulser kommet udefra.

I vores tid sætter sekularisering og indvandring folkekirken under pres. Er Danmark på vej til at blive et multikulturelt samfund? Svaret er ikke givet, for historien viser, at det nationale og det religiøse i forening kan samle et folk, når afgørende forandringer trænger sig på ude- og indefra".

Brorsonhus