Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert med violin + orgel

Dato
Tirsdag d. 27. juni 2023, Kl. 19:30 til kl. 21:15
Sted
Tønder Kristkirke, Kirkepladsen 4, 6270 Tønder
Medvirkende
SWJ, Ian van Rensburg
Pris
Fri entré

Tirsdag den 27. juni kl. 19.30 NB: adgang til kirken fra kl. 19.00

Violin: Ian van Rensburg Orgel: Steen Wrensted Jensen

Ian van Rensburg kom til verden i Sydafrika og begyndte her med seks år at spille klaver og som syvårig violin. Studievejen gik over Johannesburg til den prestigefyldte Juilliard School of Music i New York og videre til Wien, hvorefter Ian van Rensburg virkede 4 år som koncertmester ved Stadttheater Giessen, inden han i 1992 som 28-årig konkurrerede sig til koncertmesterpladsen i Aarhus Symfoniorkester, hvor han stadig har sit daglige virke. Udover stribevis af kammerkoncerter har Ian van Rensburg i orkestersammenhænge optrådt i violinkoncerter af bl.a. Beethoven, Bruch, Dvořák og Barber, ligesom han er at høre på cd’er.

Det lyttevenlige program for koncerten byder foruden Albinoni og Bach på bl.a. russisk melankoli i Tjajkovskijs ”Meditation”, et pust fra Amerika i Jascha Heiftez’ bearbejdelser af ”Old Folks at home” og ”Deep river” samt Fritz Kreislers virtuose  ”Præludium & Allegro” fra 1910.     

Denne sommer, til august, er det i øvrigt 25 år siden, at Ian van Rensburg og Steen Wrensted Jensen første gang musicerede sammen i Tønder Kristkirke.

Gratis entré