Koncert

Koncert i Tønder Kristkirke

Lørdag den 18. februar kl. 15.00

Orgel: Steen Wrensted Jensen

Kristkirkens store orgel kunne sidst høres ved en koncert i begyndelsen af august for godt 1½ år siden. En omstændelig og langvarig proces med at få orglet befriet for skimmelsvamp og ca. 35 års ansamling støv samt istandsættelse af den slidte mekanik nåede betids heldigvis så langt, at orgelpiberne kunne give lyd fra sig ved gudstjenesterne i december. Imidlertid forstummede de igen allerede 2. januar for nu at blive klangligt finpudset. Dette arbejde forventes dog færdiggjort ved udgangen af januar, og dermed kan der omsider sættes punktum for den store renovering af Kristkirkens orgel! Dette festligholdes med en – kan man vist godt kalde det – ”genindvielseskoncert”, i løbet af hvilken organist Steen Wrensted Jensen gennem et program med musik af Pachelbel, Bach, Otto Malling og Carl Nielsen prøver at komme rundt på hele orglets ”opfriskede klanglige farvepalet”.