Koncert, Haderslev domkirkes Pigekor

Haderslev Domkirkes Pigekor

Dirigent: Thomas Berg-Juul

Akkompagnatør: Julia Tabakova

Haderslev Domkirkes Pigekor er et ambitiøst kor med 45 sangere i alderen 12 - 20 år. Ud over ugentlige korprøver modtager pigerne solo-undervisning ved erfarne sangere og sangpædagoger. Maj 2014 vandt koret en 1. pris i festivalen ”62nd European Music Festival for Young People” i Neerpelt, Belgien og i foråret 2013 resulterede deltagelsen i den internationale konkurrence ”Slovakia Cantat” i et sølvdiplom. Korets første cd ”Gloria” udkom i juni 2015, og siden er endnu tre fulgt.

Med årligt 20 – 25 koncerter har Haderslev Domkirkes Pigekor en tæt pakket kalender, som udover utallige koncerter herhjemme vidner om engagementer i bl.a. Scotland, Frankrig, Sverige, Norge og Israel, hvor koret sang i Jerusalem og Betlehem. Ved nogle koncerter samarbejder koret i øvrigt med professionelle orkestre som Sønderjyllands Symfoniorkester og Slesvigske Musikkorps.

Haderslev Domkirkes Pigekor har fra mange sider modtaget lovord; her er nogle af dem:

”Haderslev Domkirkes Pigekor har under organist Thomas Berg-Juul markeret sig som et af landets førende.” Organisternes fagblad, januar 2018

“Imponerende høy standard, med en stor og varm klang!” Anita Brevik, chefdirigent for Nidarosdomens jentekor, Trondheim (N)

“Det er mig derfor en glæde at give koret min varmeste og uforbeholdne anbefaling” Dirigent dr. Peter Ettrup Larsen

“A wonderfully mentored and enabled group, who sing beautifully, and with open hearts!” Bob Chilcott, dirigent og komponist (GB)

“Dere gjorde en nydelig fremførelse/innspilning [af mit værk]! Veldig flott, både kor, solister og orkester, så tusen takk for det!” Kim André Arnesen, komponist (N)

Dirigent Thomas Berg-Juul, som er født 1977, er uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium, hvor han sluttelig debuterede fra orgelsolistklassen i 2009. Siden fulgte videregående studier i korledelse ved Syddansk Musikkonservatorium og hos Hans-Ola Ericsson i Sverige. – Ved koncerten i Kristkirken er det i øvrigt næstsidste gang, at Thomas Berg-Juul står på podiet foran pigekoret: Thomas Berg-Juul kom til Haderslev domkirke i 2011, men fra 1. april skal han have ansvaret for det berømte drengekor ”Nidarosdomens Guttekor” ved Norges kroningskirke, Nidarosdomen i Trondheim.

Akkompagnatør Julia Tabakova er født og opvokset i Chernigev i det nordlige Ukraine, hvor moderen er klaverlærer. Lige fra sit sjette år har Julia Tabakova fulgt det ukrainske musikundervisningssystem, som hun har gennemgået helt til sin debut fra det nationale konservatorium i Kyiv i 2004. Senere studerede Julia Tabakova på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvorfra hun debuterede som solist i 2008. Julia Tabakova er i dag tilknyttet Den Jyske Opera som repetitør, spiller megen kammermusik og solokoncerter, og – ikke at forglemme - desuden ansat i en deltidsstilling som organist ved Haderslev Domkirke.