Højskoledag

100 kr.

Højskoledag i Brorsonhus lørdag den 25. februar 2023

Dagens program:

Kl. 9.00: Morgensang i Tønder Kristkirke ved sognepræst Kirsten Elisabeth Christensen

Kl. 9.30: Foredrag ved  cand. theol. og efterskolelærer Søren Long Erdmann Frantzen

Kl. 10.30   Kaffepause

Kl. 10.45   Debat

Kl. 11.30   Tapas

Kl. 12.15   Sangtime ved Marianne Garder og Henrik Svane

Søren Kierkegaaards indflydelse på Benny Andersens forfatterskab

Benny Andersen var en af vores mest folkekære forfattere, som alle børn kender fra Snøvsen-bøgerne, og hvis digte og sange alle vi voksen fornøjer os med at læse og synge. Bag alt det fornøjelige ligger der dog en menneskeopfattelse, der er dybt inspireret af teologen og tænkeren Søren Kierkegaard. Derfor er Benny Andersens forfatterskab også en opsang til os alle om at vælge os selv som etisk ansvarlige mennesker i et kærligt forhold til vores medmennesker. Svantes viser kan læses som én lang symfoni over Kierkegaards ”Enten-Eller”, hvor Svante udvikler sig fra spidsborgeren til æstetikeren og til etikeren. Ligesom Kierkegaards begreb om at realisere det almene kan sammenlignes med Benny Andersens begreb om det meningsfulde liv. Men både Svantes viser og Benny Andersens øvrige digte kan dog læses som et fuldstændigt opgør med Kierkegaards kristne livssyn. Foredraget krydres med, at vi sammen synger Benny Andersens dejlige sange fra Højskolesangbogen.

Tilmelding senest tirsdag den 21. februar via hjemmesiden toender-kristkirke.dk, på tlf. 74722080 eller på mail: toender.sogn@km.dk

Pris: 100 kr. pr. deltager som betales i Brorsonhus på Mobilepay eller kontant ved selve højskoledagen.