Sogneaften i Brorsonhus

Onsdag d. 26. januar 2022, Kl. 19:00 til kl. 21:00

Kristne værdier og vores dilemma i dag

Det er mærkeligt at bo i et land hvor kristne værdier fremhæves i en hidsig debat om identitet, mens vor regering bestræber sig på at holde asylsøgere væk fra danske grænser. Frem for at polemisere mod nutiden ønsker jeg at fremhæve de værdier som vi har arvet fra fortiden, vor moderkirke i middelalderens Europa, ophavet både til moderne katolicismen og protestantismen. Den kristne arv siger, at vi alle er Guds børn og har en plads hos ham. Kristen spiritualitet har igennem århundreder understreget, at vi finder Kristus i vor næste. Denne universale menneskelighed er under angreb i dag, og derfor er det vigtigt at fortælle hvem vi er og hvorfra vi kommer. Foredraget vil fremhæve værdien af vor fælles kristne arv.